Sähköposti-markkinointi

08/02/2022 Juho Mäyränpää

Sähköposti-markkinointi

Tässä blogipostauksessa käsittelen sähköpostimarkkinointia, joka usein koetaan tehottomaksi, mutta joka on voimakas asiakashankinnan keino oikein toteutettuna.

Aiemmin esittelin sähköpostimarkkinoinnin lähinnä LI-kontaktoinnin tukityökaluna.

Sähköpostimarkkinointia voidaan tietysti käyttää myös erillisenä työkaluna sen sijaan, että sitä käytettäisiin vain LinkedIn-markkinoinnin kanssa. Voit joko ostaa yhteystietoluetteloita tai kerätä kiinnostuneita tilaajia Internetistä ja normaalin myyntiprosessin aikana. Ostetut yhteystietoluettelot saattavat olla haastavia, sillä monissa maissa laki kieltää sähköpostin lähettämisen henkilöille, jotka eivät ole pyytäneet sinulta viestien vastaanottamista.

"Helposti syntyy ajatus, että sähköpostimarkkinointi on yleisesti ottaen ajanhukkaa. Tämä onkin totta, jos lähetät prospektille vain yhden sähköpostin. Ennalta suunnitellun sähköpostiviestin lähettäminen muutaman päivän tai viikon välein parantaa tuloksia valtavasti. Kolmannen sähköpostiviestin saapuessa lähettäjän pitäisi jo saavuttaa 40-60%: n vastausprosentti, joka on huomattava."

Suomessa syyt lähettää yhteyksiä asiakasyrityksille ovat seuraavat:

 1. B2B -suoramarkkinointia voidaan harjoittaa vapaammin kuin kuluttaja-asiakkaille
 2. Tuotteella tai palvelulla on oltava suora yhteys a. Henkilöön b. Hänen työnkuvauksensa tai c. Vastuualueeseen
 3. Sokkona tehdyt joukkolähetykset eivät ole sallittuja
 4. B2B -postituslista on GDPR: n mukainen henkilörekisteri, johon voidaan tallentaa vain kampanjoihin liittyviä tietoja
 5. On myös tärkeää, että ihmiset voivat peruuttaa postituksen ja
 6. On oltava yksinkertainen tapa antaa ihmisille tiedot siitä, mitä tietoja heistä on rekisteröity luetteloon

Yleinen tietosuoja -asetus (EU) 2016/679 (GDPR) on EU:n lainsäädännön asetus tietosuojasta ja yksityisyydestä Euroopan unionissa (EU) ja Euroopan talousalueella (ETA). Tämä ei koske pelkästään sähköpostilistoja vaan myös tietoja CRM:stä ja muista järjestelmistä, joita yrityksellä saattaa olla yksittäisten henkilöiden osalta.

Helposti syntyy ajatus, että sähköpostimarkkinointi on yleisesti ottaen ajanhukkaa. Tämä onkin totta, jos lähetät prospektille vain yhden sähköpostin. Ennalta suunnitellun sähköpostiviestin lähettäminen muutaman päivän tai viikon välein parantaa tuloksia valtavasti. Kolmannen sähköpostiviestin saapuessa lähettäjän pitäisi jo saavuttaa 40-60%: n vastausprosentti, joka on huomattava.

Jokainen sähköpostiviesti tai uutiskirje, joissa on laadukasta sisältöä, parantaa profiiliasi asiakkaan silmissä oman alan ammattilaisena. Tietenkin aiheen on oltava kiinnostava vastaanottajalle.

Miten aiot koota sähköpostilistan? Sen sijaan, että laitat vain toimintakehotuksen (CTA) verkkosivustollesi sanomalla: ”Liity uutiskirjeeseemme täällä”, sinun on tuotettava uutiskirjeesi. Ihmiset avaavat ja lukevat sähköpostisi etenkin, kun he ovat tilanneet listasi. Miten tämä tehdään? Noudata seuraavia ohjeita:

 1. Anna uutiskirjeellesi nimi, kuten esimerkiksi Morning Brew, Live Long and Prosper, Ideoita oppimiseen, työskentelyyn ja elämiseen paremmin tai vaikka kuten Myynnin työkalupakki osoitteessa mayranpaa.com
 2. Lupaa hyötyjä tilaajalle, hyviä lupauksia ovat:
  • a. X päivän mittainen sähköpostikurssi
  • b. Viikoittainen uutiskirje
  • c. Viikoittainen uutiskirje + viehe
 3. Viehe on jotain, joka antaa tilaajalle välittömän hyödyn, kuten tarkistuslista, esite tai luettelo parhaista käytännöistä
 4. Vieheen ja uutiskirjeen tilauksille tulee molemmille olla omat laskeutumissivunsa
 5. Uutiskirje täytyy automatisoida, jotta voit täyttää lupauksesi
 6. Tai tietysti voit myös luoda tavallisen videoblogin (VLOG) tai podcastin
 7. Markkinoi sähköpostilistasi SoMessa
 8. Uutiskirjeet on myös segmentoitava asiakasryhmien mukaan

Tässä kuvatun sääntelyluettelon perusteella voit myös ostaa yhteystietoluettelon, jos tuotteesi tai palvelusi liittyy vastaanottajan rooliin tai liiketoiminta -alueeseen. Tämä on joissakin tapauksissa nopea tapa aloittaa oman uutiskirjeen luominen ja saada tuloksia heti.

Tilaa ilmainen Myynnin työkalupakki sähköpostiisi.

Saat Myynnin työkalupakissa vinkkejä ja ohjeita koskien myynnin eri osa-alueita. Kun tiedät, että haluat kehittää yhtiösi myyntiä tai olet suunnittelemassa kansainvälistymistä kannattaa tälle listalle liittyä. Tilauksen yhteydessä saat yhteenvetona koosteen myynnin eri osa-alueista ladattavana pdf-dokumenttina.

myynnin-pakki
Contact

”Valmennukseni auttavat sinua kehittämään yrityksesi myyntiä ja tekemään enemmän kauppaa”

OTA YHTEYTTÄ

Contact